Про жабу, шахтарів та українське суспільство

Автор: Василь Відчайдушний

Про жабу, шахтарів та українське суспільство

1. Жаба (перший ліричний відступ).

Багатьом відомий феномен жаби. Коли її помістити в гарячу воду, то вона вистрибне. Якщо ж її помістити у холодну воду і поступово нагрівати, то жаба звариться. 

2. Шахтарі (другий ліричний відступ).

Кінець 80-х та початок 90-х відзначились вже підзабутим явищем – шахтарськими страйками. Загально прийнято вважати, що потужні протестні виступи шахтарів стали одним з головних чинників розвалу напівгнилого союзу. Так чи, або ні, можна дискутувати. Але не тут і зараз. Хочу нагадати, що шахтарські страйки мали наслідком утворення страйкових комітетів. Завдяки ним шахтарі могли швидко та організовано піднятись на черговий протест.  Пізніше, коли на сході «міцні господарники» остаточно захопили офіційну та тіньову владу, страйкові комітети було розформовано. А шахтарі перестали бути активною громадською силою. 

3. Українці (неліричне пояснення зв’язку мудрого наріту з шахтарями та жабою).

Події в Ненці після приходу до влади нових облич нагадують варену жабу. Схоже ворог знає згаданий феномен і повільно та вміло «нагріває» суспільство. І воно, попри купу подій, які давно б мали збурити громадськість, не проявляє готовності до активних дій з повернення державних справ у адекватний стан (жабу доварюють до скону).  Хоча розмови про третій Майдан і ведуться, але ніяких ознак його наближення не спостерігається. Хоча наразі нема сили, яка спроможна зупинити повзуче повернення до «русського міру».

І саме тут варто згадати про функцію страйкових комітетів. Наявність організаційних структур, які б могли розпочати активні протести, значно змінило б згубні для України процеси. То чи не час їх сформувати? Чи не час патріотам, незалежно від їх політичних уподобань, на місцях створити осередки майбутніх протестів? Щоб у критичний час достатньо було кинути клич. І через добу у Києві стояли б кілька десятків тисяч небайдужих рішучих громадян? А далі б відгукнулися б всі, хто хоче зберегти країну. Навіть наявність таких структур отверезила б владу і змусила бути обачнішими. 

Хотілося б почути думки з цього приводу всіх, кому не «какая разніца». А головне ветеранів, волонтерів, правників. А ще більше хочеться діяти.

Пысы: Если ты устал воевать за миллионы пушилина и не хочешь быть мясом для русских, пиши на почту — fashdonetsk@protonmail.com , будем думать как тебя вытянуть из жопы.

P.S.: Наш сайт абсолютно волонтерский, гранты не грызём, дотаций из бюджета не получаем. У кого есть возможность поучаствовать в развитии проекта, будем признательны.

Рабов вышлем по почте

5375 4141 1364 0162

Остальные реквизиты в меню сайта.

Всем спасибо за участие в развитии

Читать больше >

Про жабу, шахтарів та українське суспільство

 

Please follow and like us: